Шість сходинок до кар’єри: запорізькій молоді допоможуть обрати майбутню професію

14.02.2019 09:40

З 18 лютого в Запоріжжі стартує місячник профорієнтації. Фахівці служби зайнятості будуть знайомити молодь з розмаїттям професій, потребами ринку праці, основними кроками правильного вибору професії.

- Цього року профорієнтаційна робота виходить за рамки інформаційно-роз’яснювальної. Фахівці служби зайнятості розробили нові тренінги для молоді, які будуть навчати планувати, створювати та розвивати свою кар’єру. Спеціально створена гра «Lego-кар’єра» для школярів старших класів. Суть її полягає у проходженні шести сходинок як фундаменту для майбутньої кар’єри, - розповів директор Запорізького міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.

В школах для дітей усіх вікових категорій пройдуть різноманітні профорієнтаційні заходи: конкурси малюнків, рекламних плакатів, презентацій, розробка бізнес-планів і проектів, та пригодницько-інтелектуальна квест-гра з профорієнтації «Подорож у світ професій». На базі запорізького міського центру зайнятості відбудеться День відкритих дверей та акція «Випускник 2019». Випускникам пропонуватимуть екскурсії на промислові підприємства міста та області. Про свої життєві історії та професійні здобутки розповідатимуть члени трудових династій, майстри-професіонали та успішні підприємці. А фахівці з профорієнтації у PROFI-центрі допоможуть молоді розробити перспективний профорієнтаційний план дій.