У Запоріжжі багатодітні матері отримали відзнаки «Мати-героїня»

19.02.2019 12:39

Чотири запоріжанки, які виховують п’ять і більше дітей, отримали почесне звання «Мати-героїня». Нагородження відбулося сьогодні, 19 лютого, у малій залі Запорізької міської ради.

Посвідчення про відзнаку, квіти та подарунки запоріжанкам вручив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми сьогодні від імені громади хочемо привітати та подякувати вам, дорогі жінки, за те, що ви робите для Запоріжжя. Ваші діти - майбутнє нашого міста. Ваш вчинок справді героїчний, і на підтвердження цього Указом Президента вам присвоєно почесне звання матері-героїні. Ваші сім’ї є прикладом для наслідування, адже завдяки вам у Запоріжжі більше талановитих дітей, більше дитячого сміху та радості, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Почесне звання отримали Віра Горян - мати п’ятьох дітей, Олена Ніяка - мати шести дітей, Оксана Мартинова - мати семи дітей та Лариса Коновалова - мати п’яти дітей.

За останні чотири роки у Запоріжжі звання «Мати-героїня» присвоїли 18 жінкам. Почесний титул отримують ті, хто народив та виховав до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку.