У Запоріжжі молоді сім’ї можуть придбати власне житло завдяки програмі молодіжного кредитування

19.02.2019 15:25

Державна спеціалізована фінансова установа «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» пропонує молодим сім’ям придбати власне житло, скориставшись програмою молодіжного кредитування. Кредит надається зі статутного капіталу Фонду Держмолодьжитло.

Починаючи з 4 січня 2019 року, Запорізьке регіональне управління Держмолодьжитла проводить онлайн-реєстрацію заяв кандидатів на участь у програмі кредитування зі статутного капіталу Фонду Держмолодьжитло.

Право на отримання кредиту мають молоді сім’ї та одинокі молоді люди, вік яких становить до 35 років включно. Також заявники повинні перебувати на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов або у яких відсутнє у власності житло, або мають у власності житлову площу, яка не перевищує 13,65 кв. м. Залишок середньомісячного доходу сім’ї (громадянина), за умови сплати щомісячного платежу за кредитом, повинен бути не менший трикратного прожиткового мінімуму на кожного працюючого члена сім’ї.

Першочергове право на отримання кредиту зі статутного капіталу мають наступні категорії населення:

  • внутрішньо переміщені особи
  • учасники антитерористичної операції (сім’ї учасників антитерористичної операції);
  • члени сімей загиблих учасників антитерористичної операції;
  • особи з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.;
  • члени сімей громадян, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту, що відбулися у період з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р.;

З умовами кредитування можна ознайомитись на сайті Держмолодьжитла. Подати заяву-анкету про участь у програмі запоріжці можуть декількома способами:

  • на сайті Держмолодьжитла;
  • надіслати на електронну пошту регіонального управління zpfond08@gmail.com;
  • заповнити анкету у регіональному відділенні за адресою: вул. Патріотична, 49, 3 поверх, офіс №33.