Від середньовіччя до сучасності: юні запорізькі музиканти презентували концерт «Музичні таємниці»

25.02.2019 12:40

23 лютого у концертному залі ім. Глінки відбувся концерт Запорізької міської дитячої філармонії «Музичні таємниці». Юні музиканти в формі квесту знайомили слухачів з цікавими музичними фактами та творами композиторів різних часів.

У концерті взяли участь понад 50 найталановитіших учнів міських мистецьких шкіл. Вони представили музичні твори Клаудіо Монтеверді, Вольфганга Амадея Моцарта, Гаетано Доніцетті, Сергія Прокоф'єва, Олександра Цфасмана та інших композиторів. Окрасою заходу стали хореографічні композиції від дитячих танцювальних ансамблів.

Як розповіла художній керівник Запорізької міської дитячої філармонії Катерина Прокоф’єва, такі концерти допомагають дітям проявляти себе на сцені, бути справжніми артистами.

По завершенню виступів заступник міського голови Анатолій Пустоваров вручив юним виконавцям спеціальні дипломи.

- У Запоріжжі на високому рівні працюють дитячі школи естетичного виховання. Під час виступу на сцені концертного залу ім. Глінки вихованці цих шкіл вкотре показали, наскільки вони неймовірні, талановиті та цілеспрямовані. Вони справжні зірки сцени, і саме завдяки таким концертам та виконавцям культура в Запоріжжі розвивається, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Для довідки: Запорізька міська дитяча філармонія - це концертна організація департаменту культури і туризму міської ради, що об'єднує юних талановитих артистів всіх мистецьких шкіл нашого міста та веде свою творчу діяльність вже більше 30 років.