Запорізька школа спортивної гімнастики черговий раз підтвердила статус кращої спортивної школи України

27.02.2019 15:58

Міська дитячо-юнацька спортивна школа № 1 є однією з найстаріших спортивних шкіл Запоріжжя. Вона працює з 1933 року та вже відзначила 85-річний ювілей.

Про успіх юних спортсменів та досягнення школи у 2018 році розповіла директор СДЮШОР № 1 Олена Рунчева під час відкритого річного звіту. Вона відзначила, що вихованці школи постійно представляють Україну на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу та Європи, різних міжнародних турнірах, а також є неодноразовими чемпіонами України як у командному, так і в особистій першості. Вже багато років поспіль за підсумками роботи колективу школі присвоюється вища категорія і статус «Школа Оліпійського резерву».

Минулого року в школі займалося 260 гімнастів. З юними спортсменами проводили заняття 12 тренерів-викладачів, з яких 1 Заслужений тренер України, 3 тренера мають першу категорію, 5 - другу.

У 2018 році звання «Майстер спорту» отримав 1 спортсмен, 2 гімнастів стали кандидатами в майстри спорту,1-й розряд отримало 3 вихованці школи, юнацькі розряди - 117 осіб. Також минулого року СДЮШОР № 1 стала переможцем чемпіонату України серед спеціалізованих дитячо-юнацьких шкіл Олімпійського резерву.

Успішному виступу запорізьких спортсменів значною мірою сприяло кардинальне оновлення матеріально-технічної бази школи. У 2016 році за кошти міського бюджету на суму 1,8 млн грн було придбано сучасні гімнастичні снаряди, аналогічні тим, що були представлені на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро.

Під час звіту заступник міського голови Анатолій Пустоваров нагородив найкращих тренерів Почесними грамотами департаменту спорту, сім'ї та молоді міськради і вручив юним спортсменам посвідчення кандидатів у майстри спорту.