У Запоріжжі розповіли про спортивні досягнення в тенісі, фехтуванні та гімнастиці

27.02.2019 16:55

Керівництво Запорізької дитячо-юнацької спортивної школи №4 відзвітувало про виконану роботу за 2018 рік. Школа об'єднує три напрямки - настільний теніс, фехтування та естетична гімнастика. В секціях задіяні 535 дітей, з яких молодшим - всього 5 років. Сьогодні спортсмени розповіли, яких успіхів їм вдалося досягти за рік.

Для Запорізької ДЮСШ №4 попередній рік виявився плідним. Так, вихованці школи здобули численні перемоги в престижних всеукраїнських та світових чемпіонатах. Наприклад, кілька нагород отримали команди естетичної гімнастики: команда «Вівент» стала бронзовим призером Кубку України, срібним призером Чемпіонату України, в складі збірної команди України посіла 4 місце на Чемпіонаті світу в 2018 році. Днями члени команди знову вирушають на перший етап Кубку світу з естетичної гімнастики. У цьому ж спортивному напрямку здобули перемогу юніори команди «Ідеал» - вони стали бронзовими призерами.

Показали позитивні результати і з фехтування. Три спортсмени-юніори ДЮСШ №4 стали чемпіонами області, виступають у складі збірних.

Значущим досягненням у житті школи став розвиток настільного тенісу. Завдяки фінансовій підтримці міста вдалося підняти цей спортивний напрямок на новий рівень. Як результат -  спортсменка школи стала неодноразовим призером чемпіонату України серед юніорів - у парному та командному розряді. Серед кадетів - 2 спортсмени також зайняли призові місця.

Крім цього, в Запоріжжі з'явився новий спеціалізований зал для тенісу, де наразі проводяться різні змагання - в тому числі і всеукраїнського масштабу.

- У минулому році ми отримали значно більше фінансування від міста, завдяки чому з'явилося багато нових можливостей. Тому ми продовжуємо й надалі розвивати всі три напрямки в ДЮСШ. Приділяємо увагу тенісу. У нас з'явився новий президент Федерації настільного тенісу, ми з ним плідно співпрацюємо. Потроху теніс в нашому місті починає відроджуватися, тому що до цього було катастрофічне становище. Ми залучили для роботи два нових тренера, один з яких запрошений з іншої області. Готуємося до чемпіонату України, набираємо команди, - розповіла заступник директора з навчально-виховної роботи ДЮСШ №4 Ольга Велігіна.

У ході звітних зборів нагородили кращих спортсменів і тренерів ДЮСШ №4.