У Запоріжжі мистецтво бою показували майстри національних військових і традиційних бойових мистецтв

21.08.2017 11:13

19 серпня в центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» відбувся XXI Міжнародний фестиваль національних військових і традиційних культур «Запорізький Спас» ім. Анатолія Єрмака. Свою майстерність рукопашного бою показували не тільки кращі майстри запорізької школи «Спас», а й гості з інших міст України, а також борці з Грузії, Латвії та Польщі.

На відкритті фестивалю гостей і учасників привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров

- Країна - це в першу чергу земля, люди, традиції та історія, тому я впевнений, що такі заходи мають не тільки спортивне значення для міста. Це створення бази і платформи для обміну досвідом, тому що сьогодні ми зустрічаємо гостей з різних країн. Я вважаю, що запорожці повинні пишатися «Спасом», як видом бойового мистецтва і всіляко його підтримувати і розвивати, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Крім показових виступів майстрів бойового мистецтва, гості фестивалю також могли подивитися і взяти участь в турнірі з історичного фехтування, турнірі за козацьким фехтування на м'яких шаблях, придбати вироби майстрів народної творчості. Фестиваль закінчився 20 серпня змаганнями «Лава на лаву».