Спортсмени з усієї України змагалися в Запоріжжі у гирьовому турнірі

04.03.2019 13:00

У Запоріжжі відбувся 5-й Відкритий Кубок Василя Петрова з гирьового спорту. Змагання пройшли за ініціативи Заслуженого майстра спорту України, п'ятнадцятикратної чемпіонки світу з гирьового спорту, Почесного громадянина Запоріжжя Любові Олександрівни Черепахи. На масштабний спортивний захід приїхали 70 спортсменів з Донецької, Запорізької, Київської, Одеської, Харківської та інших областей.

Основна мета турніру - не лише  популяризація гирьового спорту, а й увічнення імені генерал-полковника артилерії, двічі Героя Радянського Союзу Василя Степановича Петрова, єдиного в світі генерала, який воював без обох рук.

Протягом чотирьох років у змаганнях брали лише збірні команди силових і правоохоронних структур. Цього року організатори зробили турнір відкритим - в індивідуальних номінаціях змогли виступати спортсмени, які не мають відношення до силовиків, але боротьбу за головний трофей змагань, як і раніше, вели тільки збірні команди силових відомств.

- Мені дуже приємно, що сьогодні ми проводимо вже п'ятий, ювілейний, меморіал генерала Петрова. І сьогодні ми зібрали рекордну кількість спортсменів, тому що розширили рамки для участі. Сподіваємося, що наш меморіа буде все більше і більше набирати силу. Є перспективи, що в майбутньому він стане міжнародним. Бо вже зараз спортсмени з європейських країн висловлюють бажання взяти участь у турнірі, - розповіла Любов Черепаха.

Змагання розпочалися з урочистого відкриття. Привітання озвучили організатори, меценати, представники духовенства. З напутнім словом звернувся до присутніх заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- П’ятий меморіал підтверджує, що і в нашому місті, і в нашій країні є запит на історію, культуру і спорт. В черговий раз дивуюся нашому Почесному громадянину Запоріжжя - з яким натхненням Любов Черепаха продовжує розвивати спорт і культуру. Відбувається об'єднання навколо гирьового спорту, який спочатку вважався козацьким видом спорту – це дуже позитивна тенденція. Ми всіляко підтримуємо такі заходи, тому що вважаємо, що в місті має бути якомога більше заходів, які несуть добро, позитив, здоров'я, - сказав Анатолій Пустоваров.

Спортсмени змагалися в семи вагових категоріях у чоловіків (на гирі 24 кг), і трьох у жінок (на гирі 16 кг). Атлети, які зайняли перші три місця, крім трофеїв, отримали також грошову винагороду.