У Запоріжжі відбулись всеукраїнські змагання з тхеквондо

11.03.2019 11:45

9-10 березня у Палаці спорту «Юність» за звання кращих змагалися юні тхеквондисти з усіх областей України. У турнірі взяли участь близько тисячі спортсменів віком від 8 до 14 років.

Перед початком змагань учасників привітав начальник управління фізичної культури та спорту департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Едуард Багіров.

- Я вітаю усіх зі святом спорту та здорового способу життя. Такими заходами ми прищеплюємо молодому поколінню любов до фізичної активності та спорту. Я думаю, що надалі ці діти стануть успішними і спортивними, - зазначив Едуард Багіров.

Трьох вихованців спортивних шкіл міста нагородили Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради. Також спортсменів привітали танцювальним номером вихованці студії «Імеді».

Після урочистого відкриття учасники розпочали підготовку до поєдинків. Організатори зазначають, що тхеквондо - легкий вид спорту. Тут спортсмени у захисному екіпіруванні, для них не головне завалити суперника. Важливо перемогти його технічними вміннями. На цих змаганнях судді оцінюють учасників за бальною системою. Кожен двобій складається з двох раундів по 1,5 хв. Усього було проведено 1589 поєдинків. Спортсмен отримує бали за попадання руками, ногами в певні місця суперника. Наприклад, попадання рукою в голову - 1 бал, а ногою в голову вже - 2 бали і так далі. За сумою балів виявляють переможця.