Департамент спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради відзвітував про фінансово-господарчу діяльність у 2018 році

14.03.2019 15:24

14 березня в конференц-залі стадіону «Славутич-Арена» відбулося публічне обговорення звіту департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради про діяльність у минулому році.

Департамент спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради має у своїй структурі два управління: управління по роботі з молоддю і сім’єю та управління спорту і фізичної культури. Загальний фонд департаменту в 2018 році склав 116 млн 607 тис. 880 грн. На програми розвитку фізичної культури і спорту та молодіжні програми було спрямовано 49 млн 559 тис. грн. Загалом фінансування галузі було збільшено на 16,5% (19,3 млн грн).

Як зазначив начальник управління спорту та фізичної культури Едуард Багіров, значні кошти у 2018 році були спрямовані на покращення матеріально-технічної бази дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Зокрема за бюджетні кошти та за сприяння депутатських фондів міста і області було придбано спортивний інвентар та форму для юних спортсменів на загальну суму 6,5 млн грн. На ці кошти також було замінено футбольне покриття на полі ДЮСШ «Металург» та встановлені модульні роздягальні. Також у 2018 році було завершено реконструкцію басейну «Байкал» та виконано капітальний ремонт приміщення ДЮСШ №6.

Протягом 2018 року юні запорізькі спортсмени здобули 2929 медалей різного ґатунку, 327 з них - нагороди за участь у чемпіонатах світу, Європи та міжнародних турнірах.

Бюджет управління по роботі з молоддю та сім’єю у 2018 році склав 15,3 млн грн. Ці кошти було спямовано на реалізацію програм підтримки молоді та сімей, проведення масових заходів, молодіжне кредитування тощо. Як зазначив начальник управління по роботі з молоддю та сім’єю Олексій Савицький, завдяки міській програмі молодіжного кредитування в 2018 році молодим сім’ям було видано 16 кредитів на придбання житла. Також протягом року діяла програма підтримки обдарованої молоді. Матеріальну підтримку отримали 613 осіб. Крім того, розмір виплат обдарованим студентам вищих навчальних закладів у 2018 році збільшено на 30%.

Протягом минулого року за ініціативи управління по роботі з молоддю та сім’єю в Запоріжжі було проведено 73 масових заходи. Наймасштабніші з них - «Спрінг-фест», захід до Дня молоді, фестиваль вуличного мистецтва «Кольорове місто», міський конкурс «Перлина Запоріжжя», «Зобі-фест», міський проект «Перевтілення» та інші.