Кар’єрні радники служби зайнятості допоможуть запоріжцям знайти роботу

19.03.2019 10:25

З 1 січня 2019 року вступив у силу новий порядок реєстрації громадян, у якому передбачається поглиблений індивідуальний супровід безробітних кар’єрним радником. Кар’єрні радники – це спеціалісти з працевлаштування, які оволоділи новим стандартом обслуговування клієнтів служби зайнятості.

Директор міського центру зайнятості Олександр Мотовиця розповів, що для виконання функцій кар’єрних радників служба зайнятості не наймає нових спеціалістів, а розвиває професійні навички та компетенції своїх фахівців. Кар’єрними радниками є співробітники центру зайнятості, які здійснюють індивідуальний супровід клієнтів з метою їх подальшого працевлаштування.

В обслуговуванні клієнтів кар’єрними радниками змінюються акценти. Згідно з новим стандартом обслуговування кар’єрний радник переконує клієнта, що нова робота – це новий роботодавець та нові умови праці, тому повної тотожності з попередньою роботою не може бути. Вони допомагають безробітним розвинути навички управління кар’єрою та адаптуватися до потреб ринку праці.