У Запоріжжі керівництво ДЮСШ «Україна» звітувало про роботу у 2018 році

20.03.2019 12:15

Дитячо-юнацька спортивна школа «Україна» з академічного веслування працює з 1988 року. Вже протягом 18 років школа підтверджує статус «спеціалізованої».

Про успіхи юних спортсменів та досягнення школи у 2018 році розповів директор ДЮСШ «Україна» Анатолій Завгородній під час відкритого річного звіту. Він відзначив, що вихованці спортивного закладу - неодноразові призери та переможці чемпіонатів та кубків України, чемпіонатів Європи та світу. Вихованець школи Олександр Надтока - фіналіст XXXI літніх Олімпійських Ігор 2016 року.

На сьогодні в ДЮСШ «Україна» працює 2 групи спеціалізованої підготовки, 2 групи базової та 11 груп початкової підготовки, в яких займаються 139 осіб. З вихованцями займаються 6 тренерів-викладачів. Троє з них мають звання заслуженого тренера, один тренер вищої категорії, троє - першої та двоє - другої категорії.

За підсумками 2018 року підготовлено 5 кандидатів у майстри спорту, 3 спортсмена отримали I розряд, 12 спортсменів мають II, III та юнацькі розряди.

Вихованці ДЮСШ «Україна» постійно беруть участь у міських, обласних, всеукраїнських, міжнародних змаганнях та Олімпійських іграх. За результатами виступів на різноманітних турнірах 7 вихованців ДЮСШ входять до збірної команди України.

- Академічне веслування - один з елітних та видовищних видів спорту. Колектив ДЮСШ «Україна» постійно демонструє високі спортивні результати. Тренерський склад підготував олімпійця Олександра Надтоку та інших спортсменів, які прославляють Запоріжжя на всеукраїнській та світовій арені. Міська влада буде розвивати і підтримувати цей вид спорту, тим більше, що ми маємо таку чудову водну базу як Дніпро. За кошти міського бюджету були придбані 4 човни. Цього року заплановано виконати ремонт водно-спортивної бази, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

На завершення заходу кращим спортсменам та тренерам ДЮСШ «Україна» вручили Почесні грамоти департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради, Запорізької федерації академічного веслування, а Олександр Надтока отримав іменний кубок.