Запорізька ДЮСШ №8 визнана кращою спортивною школою області

21.03.2019 15:24

Міська дитячо-юнацька спортивна школа №8, в якій працюють секції шахів та шашок, за підсумками 2018 року зайняла перше місце серед спортивних шкіл Запорізької області. Про це розповів директор ДЮСШ №8 Олег Компанієць під час річного звіту, який відбувся 20 березня в конференц-залі стадіону «Славутич-Арена».

Рейтинг спортивних шкіл визначали за багатьма показниками, серед яких, зокрема, участь спортсменів у міжнародних змаганнях. Протягом 2018 року шість юних спортсменів стали призерами чемпіонатів Європи та світу з шашок. Директор ДЮСШ №8 Олег Компанієць підкреслив, що вихованці школи вже протягом 13 років поспіль завойовують медалі Європейського та світового рівнів. Загалом за минулий рік вихованці ДЮСШ № 8 завоювали 287 нагород різного ґатунку.

У школі тренуються 218 вихованців у двох відділеннях: шахи та шашки. Зі спортсменами займаються 14 тренерів-викладачів, серед яких два тренери вищої категорії, один тренер I категорії та п’ять тренерів II категорії.

Варто відзначити, що завдяки міській програмі з оновлення матеріально-технічної бази вперше за майже 30 років для міської ДЮСШ №8, де працює відділення шахів та шашок, було придбано нове обладнання. Придбані електронні годинники, спеціальні меблі - столи та стільці, ігрові набори, дошки для шашок.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що значні успіхи юних спортсменів на світовій арені - результат системної роботи тренерського складу, а також роботи міської влади щодо оновлення матеріально-технічної бази міських ДЮСШ та підтримки спортсменів на навчально-тренувальних зборах.

- Дуже приємно, що у Запоріжжі більше 200 дітей обрали для себе інтелектуальний вид спорту - шахи та шашки, та досягають у ньому значних успіхів. І те, що наші спортсмени 13 років поспіль підтверджують статус призерів та переможців європейських та світових чемпіонатів, свідчить про високий рівень роботи тренерського штабу та адміністрації школи, - розповів Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови відзначив Почесними грамотами департаменту спорту, сім’ї та молоді кращих спортсменів та тренерів закладу.