Міська влада готова до реалізації спільних проектів з французьким посольством

21.03.2019 16:38

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулася зустріч з представниками Посольства Франції в Україні. Подальшу реалізацію спільних програм і перспективних проектів з запорізькими колегами обговорювали аташе з питань культури Посольства Франції в Україні Кларісс Броссар, співробітник з питань комунікації Посольства Франції в Україні Жасміна Гріффель. У заході взяли участь заступник міського голови Валерій Еделєв, а також директор французького культурного центру «Альянс Франсез» у Запоріжжі Людмила Богдановська.

Під час зустрічі обговорювалися питання налагодження партнерських стосунків та співробітництва у сфері освіти та можливе залучення міжнародних експертів до розробки сучасних освітніх стандартів, модернізації освітнього середовища та підготовки вчителів. Також окрему увагу було приділено добросусідським відносинам між Францією та містом Запоріжжя.

Заступник міського голови Валерій Еделєв підкреслив, що, окрім освітніх напрямків, міська влада зацікавлена в розвитку подальшого партнерства також і в сфері екології та енергозбереження та реалізації спільних проектів у сфері культури і туризму. Валерій Еделєв висловив упевненість, що реалізація нових програм сприятиме подальшому розвитку співробітництва між Запоріжжям і французьким посольством.