Запорізьких підлітків навчали основам проектного менеджменту

21.03.2019 17:30

У Запоріжжі розпочав роботу проект для підлітків «Бюро змін «Дитяча демократія». 18 березня на базі Туристичного інформаційного центру в рамках проекту відбувся перший тренінг, під час якого представник Української академії лідерства Максим Михайлик розповів юним запоріжцям про основи проектного менеджменту.

Бюро змін «Дитяча Демократія» — це всеукраїнська програма, започаткована Благодійним фондом «Мистецький Арсенал» (м. Київ). Вона спрямована на моделювання та створення нової форми організації, що має демократичну структуру та передбачає співпрацю підлітків і дорослих експертів у розробці, організації та реалізації соціально важливих проектів. Програма покликана допомогти молодим активним людям навчитися брати на себе відповідальність та отримати унікальний досвід демократичної поведінки, що є особливо актуальним в контексті розвитку громадянської освіти.

У межах програми «Дитяча демократія» учасникам Бюро змін пропонується інтерактивна  програма, яка навчає молодих людей самостійно визначати цілі та принципи своєї діяльності, отримувати досвід демократичних стосунків та цінувати демократію як спосіб життя.

В кожному місті передбачається створення Бюро змін, куди входять підлітки та експерти/ментори, які залучаються на громадських засадах. Запоріжжя стало четвертим містом, яке приєдналося до цього проекту. До участі в проекті експертне журі відібрало п’ятнадцять підлітків віком від 12 до 16 років.

У Запоріжжі перший тренінг відбувся на базі Туристичного інформаційного центру. Його провів представник Української академії лідерства Максим Михайлик. Протягом дня діти дізналися з чого складається проект, як провести SWOT-аналіз, як розкласти проект за методом Уолта Діснея, які якості необхідні для ідеальної команди, а також набули важливих навичок для розробки власних проектів.

Попереду учасників очікують тренінги з PR та громадянської освіти. Отримавши необхідні знання, юні учасники Бюро змін разом з експертами візьмуться до перетворення своїх ідей у проекти.

В Запоріжжі проект реалізується Туристичним інформаційним центром Запорізької міської ради, департаментом культури і туризму Запорізької міської ради та ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».