Лауреати фестивалю «Акорди Хортиці» зіграють разом з академічним симфонічним оркестром

22.03.2019 16:38

XIX міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» пройде у Запоріжжі з 24 по 29 березня. Про особливості цьогорічного фестивалю розповіли організатори на прес-конференції у Запорізькій обласній філармонії.

Міжнародний конкурс-фестиваль дитячого та юнацького виконавського мистецтва «Акорди Хортиці» – один з найвідоміших в Україні музичних проектів для молоді. Це потужний форум юних виконавців, який користується великим авторитетом у професійних мистецьких колах. За 18 років існування його гостями стали понад 7000 юних музикантів з Австрії, Білорусі, Великої Британії, Вірменії, Грузії, Кореї, Китаю, Росії, Сербії, Чехії, США, Японії, Литви та всіх куточків України.

Відбірковий тур пройшов наприкінці січня. За його результатами до конкурсних прослуховувань допущені близько 900 учасників (солістів та ансамблів), які виступлять у музичних школах Запоріжжя та на сценах концертного залу ім. М.І. Глінки.

- Ми пишаємося тим, що фестиваль «Акорди Хортиці» вже в дев’ятнадцятий раз збирає у Запоріжжі талановиту молодь України та зарубіжних країн. Приємно відзначити, що більше половини учасників фестивалю - учні запорізьких музичних шкіл. Цього року збільшений призовий фонд конкурсу, гран-прі фестивалю складає 30 тисяч гривень, - розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Голова журі конкурсу «Акорди Хортиці», народна артистка України, солістка Національного ансамблю солістів «Київська камерата» Богдана Півненко зазначила, що фестиваль-конкурс «Акорди Хортиці» - це більше свято мистецтва, аніж змагання. І діти залюбки беруть у ньому участь, тому що мають унікальну можливість поспілкуватися з видатними музикантами України та інших країн, а також ростуть як виконавці.

До складу міжнародного жюрі увійшли провідні музиканти та викладачі з України, Італії, Польщі, Німеччини, Литви, Сербії. Традиційно в рамках фестивалю члени журі проведуть педагогічні конференції, майстер-класи та круглі столи.

Організатори конкурсу - департамент культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації; департамент культури і туризму Запорізької міської ради; КЗ «Запорізька обласна філармонія» Запорізької обласної ради; Запорізький обласний благодійний фонд "АКОРД".

Відкриття конкурсу відбудеться 25 березня о 18.00 у концертному залі ім. М.І. Глінки. Нагородження володарів гран-прі фестивалю та гала-концерт переможців разом з академічним симфонічним оркестром відбудеться 29 березня.