Запорізька ДЮСШ «Орбіта» готує гравців для команд Суперліги

26.03.2019 10:17

Дитячо-юнацька спортивна школа «Орбіта» була створена у 1988 році. Вже протягом 30 років керівництво та тренерський склад закладу готують спортсменів для команди «Орбіта», яка виступає у вищій лізі країни.

ДЮСШ «Орбіта» має другу категорію. Як розповіла директор школи Віра Румянцева під час річного звіту про діяльність закладу, за час існування школи було підготовлено 17 майстрів спорту міжнародного класу та 100 майстрів спорту.

- 2018 рік був для школи ювілейним. Розвиваються як класичний, так і пляжний волейбол. Наші вихованці входять до складу молодіжної та юніорської збірних команд України з волейболу, є також два кандидати у збірну країни з пляжного волейболу, - розповіла Віра Румянцева.

Навчання проводяться у 12 залах на базі загальноосвітніх шкіл міста. Заняття волейболом обрали для себе 246 юних запоріжців. З вихованцями працюють 7 тренерів-викладачів, один з них має вищу категорію, два тренери - першу категорію, 4 - другу. Протягом 2018 року два вихованці ДЮСШ «Орбіта» отримали звання кандидатів у майстри спорту. два юних спортсмена виконали I розряд, 50 волейболістів мають II та III розряди.

Також в рамках міської програми з оновлення матеріально-технічної бази міських ДЮСШ у 2018 році для вихованців «Орбіти» за кошти міського бюджету було придбано нові комплекти форми.

- Дитячо-юнацька школа не дарма носить ім’я «Орбіта». ЇЇ вихованці по завершенню навчання захищають кольори запорізького волейбольного клубу «Орбіта», який виступає в Суперлізі, а також є гравцями національної збірної з волейболу. Я впевнений, що у цієї школи велике майбутнє, оскільки тренери, які займаються тут з дітьми, мають високу кваліфікацію. Міська влада буде всіляко підтримувати розвиток дитячо-юнацьких спортивних шкіл та піклуватись про здорове майбутнє підростаючого покоління, - зазначив директор департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради Павло Бланк.

Юні волейболісти, які у 2018 році стали переможцями на міжнародних змаганнях та увійшли до складу збірних команд України, були нагороджені Почесними грамотами департаменту спорту, сім’ї та молоді міської ради.