Запорізькі ветерани відпочивають та оздоровлюються у міському геріатричному пансіонаті

26.03.2019 17:59

У геріатричному стаціонарі запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) черговий заїзд. Протягом 18 днів тут відпочивають підопічні відділень соціальної допомоги на дому. Переважно це громадяни похилого віку та особи з інвалідністю, а також ветерани війни та праці. Заїзди завжди проходять цікаво та весело, адже у закладі створені усі умови для того, щоб запоріжці відпочили та оздоровились, поспілкувались зі старими знайомими та знайшли нових друзів.

Фахівці геріатричного стаціонару проводять для відпочиваючих різноманітні заходи - бесіди, консультації, перегляди кінофільмів, концерти, заняття з арт-терапії тощо.

Сьогодні, 26 березня, до закладу з концертом завітав колектив ветеранів комбінату «Запоріжсталь» «Дніпровські зорі». Разом з учасниками заїзду вони співали пісні та танцювали. У заході взяв участь заступник міського голови Анатолій Пустоваров, який перебував у геріатричному стаціонарі з робочим візитом. Він підкреслив, що в закладі завжди панує святкова атмосфера, а це свідчить про те, що ветеранам тут комфортно проводити час.

- Запоріжжя - місто трудівників, багато запоріжців є ветеранами праці. Вони зробили великий внесок у розвиток нашого міста у післявоєнні роки та продовжили його розбудовувати у мирний час. І ми повинні віддячити їм своїми увагою та турботою. У Запоріжжі працює геріатричний стаціонар пансіонатної форми, в якому наші ветерани безкоштовно можуть відпочити та провести дозвілля. У закладі створені всі необхідні умови - кваліфікований персонал, чотириразове харчування, кабінет фізіотерапії та масажу, а також насичена культурна програма. І сьогодні ми бачимо, що відпочиваючі залюбки сюди приїжджають, отримують гарні емоції та діляться позитивом з оточуючими, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Геріатричний стаціонар є структурним підрозділом Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Заклад створено для тимчасового проживання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю. Усі відпочиваючі забезпечені цілодобовим медичним наглядом, психолог та соціальний працівник влаштовують ветеранам змістовне дозвілля. З початку року у закладі протягом трьох заїздів відпочили 85 осіб. З 12 березня розпочато 4-й заїзд, відпочивати приїхали підопічні територіальних відділень соціальної допомоги вдома.