Дитячо-юнацька спортивна школа «Майстер Січ» за 2018 рік підготувала 6 майстрів спорту

27.03.2019 12:55

2018 рік був плідним для керівництва і вихованців запорізької дитячо-юнацької спортивної школи «Майстер Січ» . Про успіхи юних спортсменів та розвиток школи розповів директор спортивного закладу Сергій Крупінов під час річного звіту, який відбувся 26 березня у приміщенні стадіону «Славутич Арена».

Дитячо-юнацька спортивна школа «Майстер Січ» заснована у 2004 році. Тут культивуються такі види спорту як кікбоксинг, тхеквондо та бокс. У відділеннях займаються 260 юних спортсменів. З ними працюють 14 тренерів-вихователів. Два з них мають звання заслужених тренерів України, є два заслужених майстра спорту України, один майстер спорту міжнародного класу, п’ять майстрів спорту.

Протягом 2018 року були присвоєні різноманітні звання і юним спортсменам. 6 вихованців отримали звання майстра спорту, ще четверо стали кандидатами в майстри спорту. 11 спортменів виконали I спортивний розряд, 91 спортсмен має масові розряди.

Вихованці спортивної школи постійно беруть участь в чемпіонатах міста, області, всеукраїнських та міжнародних змаганнях, де показують високі спортивні результати. Зокрема у 2018 році на Чемпіонаті світу з кікбоксингу WKA серед молоді вихованці ДЮСШ «Майстер Січ» здобули призові місця: Ростислав Кавун посів II та III місця, Олександр Рященко завоював I та II місця, Єгор Бубнов - I та III місця. Серед дорослих Владислав Ващенко став переможцем Чемпіонату світу з кікбоксингу WKA. На Кубку світу з кікбоксингу WAKO серед молоді Олександр Власенко та Олександр Михайличенко здобули II місце.

Оновлювалась у 2018 році і матеріально-технічна база школи. Для юних спортсменів за кошти міського бюджету були придбані боксерські снаряди, рукавички, шоломи, подушки та ринги. Також у спортивних залах школи з’явилися сучасні тренажери для загальної фізичної підготовки спортсменів.

- Майже 300 юних спортсменів обрали для себе заняття олімпійськими видами спорту - боксом, кікбоксингом та тхеквондо. Порадували високі результати роботи школи: виховати 6 майстрів спорту за рік - це вагоме досягнення, яке свідчить про вмотивованість як тренерів, так і юних спортсменів. Крім того, у школі значно оновлена матеріально-технічна база. На обладнання було виділено більше 300 тисяч гривень з міського бюджету. Ми вдячні керівництву школи, тренерському складу, а також батькам, які обрали для своїх дітей спорт, та дітям, які продовжують займатися та досягають значних успіхів, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Кращі спортсмени та тренери ДЮСШ «Майстер Січ» були нагороджені Почесними грамотами департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради.