Керівництво ДЮСШ «Спас» відзвітувало про діяльність школи у 2018 році

29.03.2019 12:35

Дитячо-юнацька спортивна школа «Спас» була заснована у 1998 році. Це перша в Україні школа, в якій навчають українським національним бойовим мистецтвам. У 2018 році ДЮСШ «Спас» відзначила 20-річчя від дня заснування. Про основні здобутки та розвиток школи у минулому році розповів директор закладу Костянтин Рижов під час річного звіту.

Вивчення традиційного козацького бойового мистецтва «Спас» обрали для себе 450 маленьких запоріжців. Вони не лише опановують навички національних бойових мистецтв, а й вчать історію і культуру українського народу. Як розповів Костянтин Рижов, Спас - це унікальна система підготовки воїна, яка, окрім фізичних вправ, включає історико-патріотичне та духовне виховання. З юними спортсменами займаються 14 тренерів-викладачів, 6 з них мають I категорію, 3 тренери - II категорію.

ДЮСШ «Спас» є організатором та безпосереднім учасником різноманітних патріотичних заходів та змагань як міського, обласного, так і всеукраїнського рівнів. Протягом 2018 року вихованці ДЮСШ «Спас» на змаганнях з українського рукопашу вибороли 94 золотих, 97 срібних та 63 бронзових медалі.

- ДЮСШ «Спас» стала першою в Україні, де почали навчати дітей національним бойовим мистецтвам. Тренери та керівництво школи всебічно розвивають юних спортсменів. Вихованці школи потім стають чемпіонами Європи та світу з боксу, кікбоксингу. Ми пишаємося високими досягненнями «спасівців». Я впевнений, що у школи велике майбутнє, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Кращі тренери та спортсмени школи були нагороджені Почесними грамотами департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради.