Соціальні працівники зустрілися з запорізькими чорнобильцями-ліквідаторами

08.04.2019 11:30

Як повідомляє управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, з нагоди міжнародного дня пам’яті Чорнобильської катастрофи з 1 по 5 квітня в міському та районних управліннях соцзахисту відбулися зустрічі з ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих, кого вже немає серед живих. А учасники та свідки тих страшних подій 1986 року ділилися своїми спогадами.

У «чорнобильських» зустрічах взяли участь спеціалісти міського та районних управлінь соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, закладів охорони здоров’я.

Фахівці надали консультації щодо порядку забезпечення санаторно-курортним лікуванням, технічними та іншими засобами реабілітації, про надання субсидії та відшкодування пільг на житлово-комунальні послуги, безоплатне забезпечення ліками та зубопротезуванням тощо.

Також запрошених учасників зустрічей ознайомили зі змінами в законодавстві, з новими напрямками роботи управлінь і відповіли на всі запитання, які цікавили ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.