ДЮСШ «Хвиля» відзвітувала про роботу за рік

08.04.2019 12:20

У Запоріжжі відбувся черговий публічний звіт дитячо-юнацької спортивної школи. Цього разу про досягнення за рік розповідали представники ДЮСШ «Хвиля», яка спеціалізується на плаванні та художній гімнастиці. На звіті був присутній заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

ДЮСШ «Хвиля» - найстарша школа в Запоріжжі. Вона існує з 1969 року. Зараз у школі два відділення - плавання та художня гімнастика. Школу відвідують 237 дітей, з ними займаються 8 тренерів.

У школи одна база - плавальний басейн «Байкал». У 2018 році тут почався капітальний ремонт. Кошти в розмірі 2,6 млн грн виділила міська влада. На ці гроші посилили несучі колони будівлі, роботи тривали 7 місяців. На період ремонту діти тренувалися в інших басейнах міста.

Втім, тимчасові незручності не завадили юним спортсменам досягти певних успіхів. Так, Гончаренко Аліна зайняла перше місце на Чемпіонаті України з плавання серед юніорів на дистанції 50 метрів брасом. Щуров Сергій приплив п'ятим у молодіжних змаганнях Чемпіонату України.

Досягли успіхів і в художній гімнастиці. За рік тренерський склад школи підготував 7 кандидатів у майстри спорту, ще 4 дитини отримали перший спортивний розряд.

Крім ремонту басейну, школа також отримала з міського бюджету 100 тис. грн на велотренажери, гантелі, оснащення для художньої гімнастики.

- За звітом ми бачимо, наскільки школа дружня, хороший колектив, прекрасні види спорту. Школі можна сміливо поставити «відмінно» за свої старання, за прагнення. Зараз, після таких складних будівельних робіт, розробляється ще один проект, наступний етап - це ремонт вентиляції в басейні, а також ремонт чаші. Ми для себе поставили завдання, що протягом цього і наступного ріків повинні привести басейн до ладу, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

В планах у ДЮСШ «Хвиля» на 2019 рік - участь у різних змаганнях та чемпіонатах, підготовка кандидатів у майстри спорту.