Міська влада спільно з управлінням патрульної поліції убезпечать місця концентрації ДТП

12.04.2019 14:53

У Запоріжжі почастішали випадки дорожньо-транспортних пригод на головних магістралях міста. Більшість з них відбуваються через недотримання швидкісного режиму та невиконання вимог правил дорожнього руху. У зв’язку з останнім випадком загибелі в ДТП дитини та суспільним резонансом довкола цієї проблематики у малій залі Запорізької міської ради відбулась нарада за участю міської влади, представників патрульної поліції, громадськості.

Особливе занепокоєння висловила громадськість Шевченківського району стосовно вулиці Сікорського. Мешканці звертались до районної адміністрації з пропозицією встановити на проїжджій частині «лежачих поліцейських». Однак представники патрульної поліції підкреслили, що встановлення таких обмежувачів на магістральних дорогах міста заборонене нормами ДСТУ.

Як зазначив заступник міського голови Володимир Волобуєв, основна причина ДТП - недотримання водіями правил дорожнього руху та швидкісного режиму, через що неможлива аварійна зупинка і виконання безпечних маневрів. Щоб зробити магістральні дороги більш безпечними, міською владою проводиться робота щодо встановлення нових дорожніх знаків, оновлення розмітки, додаткового освітлення аварійно небезпечних ділянок дороги. Районні адміністрації отримали додаткове фінансування на встановлення нових дорожніх знаків. Зараз проводиться процедура закупівель, і вже найближчим часом на вулицях Запоріжжя будуть встановлені знаки, які дозволять поліції контролювати швидкісний режим.

- По вулиці Сікорського додаткові знаки будуть встановлені на наступному тижні, далі - на Набережній магістралі, де також багато ДТП і звернень жителів. На сьогодні фахівці патрульної поліції мають спеціальні радари швидкості TruCam, вони відпрацьовані в тестовому режимі, і переходять на вулиці Запоріжжя. Гроші на знаки виділені, процедура запущена, тому водіям, які не дотримуються правил дорожнього руху, потрібно бути готовими до штрафів, - зазначив Володимир Волобуєв.