Запоріжжя готується до нового туристичного сезону

17.04.2019 10:57

16 квітня у Туристичному інформаційному центрі відбулася зустріч на тему «Комплексна система якості дестинацій. Стійкий урбантуризм» за участю президента Національної туристичної організації України Івана Ліптуги. Захід організований в рамках підготовки до проведення літньої туристичної та оздоровчої кампанії.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров зазначив, що напередодні туристичного сезону важливо налагодити взаємодію між різними туристичними галузями, щоб гостям було зручно користуватися послугами розміщення, пересування містом, відпочинку.

- У Запоріжжі сьогодні створюються нові базові транспортні маршрути, проводяться роботи з благоустрою. Важливою є й інформаційна складова. Необхідно, щоб якнайбільше людей знали не лише загальну інформацію про Запоріжжя, а й як дістатися до міста, які дестинації відвідати, - розповів Анатолій Пустоваров. 

Під час зустрічі президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга провів два майстер-класи, під час яких розглядалися питання системної оцінки якості туристичних дестинацій, особливості і нові підходи до актуального на сьогодні напрямку урбантуризму. Участь у вокршопі взяли понад 100 професіоналів туристичної сфери Запоріжжя, що працюють у різних сегментах ринку, готельєри, туристичні компанії, агенти, гіди тощо.

За словами Івана Ліптуги, сьогодні дуже важливо впровадити системну оцінку якості в туристичній сфері.

- Український туристичний продукт та послуги мають відповідати європейським та світовим стандартам. Важливо також аби кожен учасник ринку туристичної індустрії розумів свою відповідальність і важливість дотримання стандартів, які  у кінцевому результаті формують враження від міста та країни в цілому, - підкреслив президент Національної туристичної організації України.

Туризм є одним з найперспективніших напрямків розвитку для багатьох регіонів України, в тому числі й з економічної точки зору. Завдяки туризму місто стає привабливим не лише для гостей з інших міст та країн, але й для інвесторів та багатьох категорій бізнесу. Запоріжжя активно працює над власним туристичним іміджем та новими сучасними тур-пропозиціями. Подібні зустрічі є одним із багатьох кроків у налагодженні механізму плідної співпраці між професіоналами туристичного ринку, залученню до світових практик та слідуванню загальносвітовим стандартам.