За нарко-графіті на стінах будинків порушники заплатять штрафи

22.04.2019 17:50

Адміністративна комісія при виконкомі Запорізької міської ради на черговому засіданні розглянула справи стосовно осіб, які були затримані під час нанесення малюнків з рекламою розповсюдження наркотичних засобів.

Працівниками патрульної поліції за допомогою активістів було затримано трьох осіб, які наносили графіти на стіни будинків. Враховуючи суспільну небезпеку таких дій та невизнання провини, адміністративна комісія прийняла рішення накласти на кожного з них максимальне стягнення в розмірі 1360 гривень.

Також комісія розглянула адміністративні протоколи за продаж алкогольних напоїв неповнолітній особі та порушення правил благоустрою. За порушення заборони на продаж алкогольних напоїв неповнолітнім на продавця кіоска накладено штраф у розмірі 6800 гривень.

Посадові особи підприємств, які здійснювали будівельні та земельні роботи без дозвільних документів по вулицях П. Толока та Нижньодніпровській, отримали штрафи 850 та 1360 гривень відповідно.

За торгівлю у невстановлених місцях по вул. Запорізькій та пр. Металургів на фізичних осіб були накладені штрафи від 340 до 850 гривень.

Під час засідання комісія також розглянула справи щодо захаращення прилеглої території. Так, приватні підприємці та посадові особи підприємств не вжили заходів щодо своєчасного прибирання прилеглої території по вул. Північнокільцевій, Олександра Невського, Сосновій, Новокузнецькій та отримали штраф у розмірі від 850 до 1700 гривень кожний.

Приватний підприємець за самовільне спилювання дерева та відсутність огородження під час проведення робіт з кронування отримав штраф 1360 гривень.

Мешканці приватного сектору по вул. Гастело за розведення багаття та спалювання сухої рослинності були оштрафовані на 340 гривень кожен.

Адміністративна комісія нагадує підприємцям та мешканцям міста про необхідність дотримання Правил благоустрою Запоріжжя та про адміністративну відповідальність за їх порушення.

Про випадки порушення Правил благоустрою (нанесення малюнків, стихійна торгівля, будівельні роботи без дозвільних документів, захаращення, організація звалищ, викидання сміття тощо) необхідно повідомляти районні адміністрації міської ради або інспекцію з благоустрою міської ради.

Додатково з роботою адміністративної комісії можна ознайомитись за посиланням.