МФК «Металург» обіграв МФК «Кристал» у домашньому матчі

02.05.2019 10:50

1 травня запорізька команда приймала на домашньому стадіоні гравців з Херсона. Завдяки дублю півзахисника «Металурга» Юрія Сачка запоріжці перемогли «Кристал» з рахунком 2:0.

Після матчу з «Кременем» у складі запоріжців відбулися зміни. Так, наставник «Металурга» Олег Таран з перших хвилин випустив Тараса Ковальчука, Євгена Підлепенця і Юрія Сачка. Саме останній і став героєм зустрічі. На 24-й хвилині півзахисник «Металурга» відкрив рахунок. Отримавши м'яч у штрафній після прострілу від Олександра Яровенка завдав сильний удар в нижній кут, не залишивши жодного шансу воротареві херсонців - 1:0.

Через 10 хвилин «Металург» організував контратаку, яку своїм підкатом почав все той же Юрій Сачко. Виграний м'яч підхопив Дмитро Олійник, і помчав до воріт, де заробив кутовий. Подача Олійника втрапила прямо на голову Сачка - так рахунок став 2:0. Запоріжці не програвали супернику в боротьбі і відповідально поставилися до своїх моментів. Єдина неприємність - це травма Олександра Яровенка ще в середині тайму.

Зі старту другої половини гості спробували піти на штурм, заробивши кілька перспективних штрафних. Захисники «Металурга» разом з Ігорем Варцабою відпрацювали надійно. На 60-й хвилині господарі отримали право на небезпечний стандарт. Едуард Сарапій зробив гарну подачу, але м'яч просвистів поруч зі штангою. У «Кристала» був шанс відігратися - це удар зі штрафного Іллі Шевцова. Але воротар Ігор Варцаба зумів перевести м'яч в штангу, а на добиванні «металургівців» врятувала поперечина.

Заключний відрізок матчу проходив під диктовку господарів. Довести рахунок до великого міг Дмитро Олійник - сильний удар пройшов поруч зі штангою. Черговий сольний прохід Євгена Підлепенця так само не увінчався успіхом - виручив воротар херсонців. На 75-й хвилині «Металург» залишився без свого капітана. Едуард Сарапій отримав ушкодження і терміни його відновлення поки невідомі. Запоріжці знову обіграли «Кристал» з таким же рахунком - 2:0, продовживши домашню серію до шести переможних ігор поспіль. Наступний матч «Металург» проведе на виїзді 5 травня з криворізьким «Гірником».