МФК «Металург» переміг ФК «Гірник»

06.05.2019 12:45

5 травня на стадіоні «Шахта Жотнева» відбувся черговий матч чемпіонату України серед команд другої Ліги. Запорожці зуміли перервати безпрограшну серію «Гірника» і впритул наблизилися до лідерів чемпіонату.

У матчі з головним конкурентом за друге місце запорізькій команді важливо було проявити характер. Напередодні гри «Металург» залишився без чотирьох основних футболістів. Тим не менш, запорізькі футболісти вийшли битися тільки за перемогу.

Рахунок відкрили суперники. «Металургівці» отримали гол через пенальті. Півзахисник «Металурга» Олексій Разуваєв збив нападника криворіжців Євгена Кателіна, а вирок «з точки» чітко виконав півзахисник «Гірника» Сергій Гвоздевич - 1:0.

Далі «Металург» повноцінно володів ініціативою, однак не вистачало останнього удару. Ситуацію вдалося виправити на 45-й хвилині. Запоріжець Олексій Разуваєв підкараулив пас захисника криворіжців своєму воротареві та забив в порожні ворота - 1:1.

У другому таймі «Металургу» швидко вдалося забити ще два голи. На 47-й хвилині грамотно в епізоді розібрався Дмитро Олійник, а на 55-й господарі забули в своїй штрафній Олександра Зейналова. Півзахисник запорожців ефектно розібрався з опонентом і закрутив м'яч у дальній кут - 1:3. Така перевага дозволяла «Металургу» грати з позиції сили. Господарі розраховували на стандарти, але заключні півгодини гри пройшли без голів.

Перемога над прямим конкурентом повернула запоріжців в боротьбу за вищі місця, що дозволяють претендувати на Першу лігу. Тепер відставання від «Гірника», який йде другим становить всього одне очко. Наступний матч «Металург» проведе в рідних стінах 11 травня з «Нікополем».