Служба зайнятості стимулює роботодавців до створення нових робочих місць

06.05.2019 13:25

Служба зайнятості – це сервісна структура, яка в своєму арсеналі має багатий спектр послуг. Особливою популярністю користується компенсація єдиного соціального внеску.

Право на компенсацію має роботодавець, який за направленням центрів зайнятості працевлаштовує на нове робоче місце строком не менше ніж на два роки зареєстрованих безробітних з окремих категорій громадян. Також компенсацію отримують роботодавці, які є суб’єктом малого підприємництва та які працевлаштовують зареєстрованих безробітних в пріоритетних видах економічної діяльності. Компенсація виплачується протягом одного року з дня працевлаштування зареєстрованого безробітного. За 4 місяці таким чином по області вже працевлаштовано 244 безробітних. Це на 118 осіб більше ніж за аналогічний період минулого року.

- Служба зайнятості працює над урізноманітненням та збільшенням кількості послуг. Для оперативного реагування на потребу працедавців у співробітниках створено електронний кабінет роботодавця. Це дозволяє значно економити час та швидко підбирати необхідних робітників, – повідомив директор міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.