Запорізька дитячо-юнацька спортивна школа «Спас» відзначила 21 річницю з дня заснування

17.05.2019 12:50

16 травня на базі Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» відбувся святковий захід, присвячений 21-ій річниці з дня заснування міської дитячо-юнацької спортивної школи «Спас» та відкриттю фестивалю бойових мистецтв «Запорозька Січ».

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, депутатського корпусу, громадських організацій.

- Фундамент державотворення - земля, люди, мова, армія і культура. Все це органічно поєдналось у бойовому мистецтві «Спас». Я щиро вітаю дитячу спортивну школу і всіх прихильників цього виду бойових мистецтв та культури зі святом, та бажаю, щоб ваші починання розвивались, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як повідомив президент громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула, перша у світі дитячо-юнацька спортивна бюджетна школа зі слов’янського бойового мистецтва «Спас» була заснована в 1998 році. Поступовий розвиток цього напрямку з часом вийшов на міжнародний рівень. Нині у Запорізькому регіоні працюють обласна та міська дитячо-юнацькі спортивні школи. Саме запорізька міська школа була першою серед усіх інших, які функціонують у різних країнах. Власне Спас об’єднує в собі багатоборство, одноборство, боротьбу на поясах та навхрест, змагання лава на лаву і рукопаш. При цьому головний акцент робиться на національно-патріотичному вихованні молоді.

На всіх учасників заходу чекали показові виступи шкіл бойових мистецтв та творчих колективів; майстер-класи; ярмарок народних майстринь та святкова дискотека від волонтерської групи «AngelS» до Дня української вишиванки.