У Запоріжжі обговорили нові механізми протидії домашньому гендерному насильству

24.05.2019 10:15

23 травня у туристичному інформаційному центрі міста відбувся круглий стіл на тему «Впровадження нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та гендерно-обумовленому насильству». Організатори заходу - управління по роботі з молоддю та сім’єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міської ради за ініціативи обласної громадської організації психологів та психоаналітиків «Взаємодія».

На круглому столі були присутні усі запрошені: працівники органів поліції, служби (управління) у справах дітей, департаментів освіти і науки, охорони здоров’я, центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вперше були присутні на подібному заході представники органів суду (всі 7 судів від кожного району міста), представники трьох місцевих прокуратур та центру пробації від кожного району міста, представники обласних центрів, а також благодійні фонди та громадські організації, які працюють у сфері вирішення проблем з даного питання. Учасники заходу обговорили запровадження механізму взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, надання допомоги та захисту постраждалим особам від домашнього насильства.

Як повідомили в управлінні по роботі з молоддю та сім’єю міської ради, за І квартал 2019 року фахівцями було зібрано 426 звернень щодо насильства в сім’ї. З них постраждало: 3 дітей, 22 чоловіки, 280 жінок. Також, 383 особи перебувають на обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї, а 220 осіб охоплено послугами з приводу насильства у сім’ї. 3 сім’ї було направлено до центру соціально-психологічної допомоги.