У Заводському районі триває боротьба зі стихійними звалищами

28.05.2019 14:05

Чергове скупчення непотребу підрядники ліквідували в одному з житлових кварталів Запоріжжя-Лівого. Несанкціонований смітник тут утворився ще минулої осені із купи опалого листя. Через власну недбалість місцеві жителі засмітили територію й побутовими відходами.

Активну боротьбу зі стихійними звалищами у Заводському районі розпочали два місяці тому. На початку року оголосили тендер і визначилися з підрядною організацією.

Загалом у районі вже ліквідували 350 тонн сміття, проблемними ще залишаються 5-6 ділянок.

- Раніше доводилося вивозити близько 1000–2000 тонн сміття на рік. На сьогодні прослідковується позитивна тенденція. Жителі стали дотримуватися правил благоутрою і виносити побутовий непотріб у контейнери, користуватися сміттєвими пакетами і за потреби укладати угоди із компанією, яка спеціалізується на вивезенні сміття, - зазначив заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.

У районі також проводять роз'яснювальну роботу із населенням: працюють із головами квартальних комітетів, раз на тиждень влаштовують профілктичні рейди. Нагадують, що за викидання сміття у непередбачених для цього місцях стягується штраф – від 340 до 1350 грн.