Юні запоріжці побували в країні щасливого дитинства

30.05.2019 17:17

До Міжнародного дня захисту дітей у Центральному парку культури і відпочинку «Дубовий гай» відбулося свято «Країна «Щасливе дитинство». Захід розпочав низку розваг, які підготували для маленьких запоріжців фахівці служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради.

На галявині біля центральної сцени парку «Дубовий гай» сьогодні чути багато дитячого сміху. Тут проходить загальноміське свято «Країна «Щасливе дитинство»: працюють десятки різноманітних локацій, де діти можуть погратися, помалювати, сфотографуватися, спробувати свої сили у багатьох творчих і кулінарних майстер-класах.

З прийдешнім Днем захисту дітей присутніх привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- До Дня захисту дітей ми у дружній атмосфері проводимо свято, щоб захистити наших дітей від несправедливості та жорстокості, яка, на жаль, існує в нашу світі. Головне завдання дорослих - докласти максимальних зусиль, щоб маленькі запоріжці з цими негативними явищами не стикалися, а росли в атмосфері любові, миру та злагоди, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Головні учасники свята - діти з соціально незахищених категорій. Для них організатори підготували особливі подарунки. Малюки, які цього року підуть у перший клас, отримали у подарунок від міської влади портфелі з усім необхідним канцелярським приладдям. Випускникам 11 класів вручили сертифікати на 2 тис. грн. Дитячі будинки сімейного типу отримали сертифікати на придбання кондиціонерів.

Родзинкою свята став фестиваль талантів серед дітей з прийомних родин. Учасники демонстрували вокальні, хореографічні, музикальні таланти. Переможці та призери отримали подарунки.

Завершить святковий захід яскравий фестиваль фарб. Однак на цьому святкування не закінчується - 31 травня на тренувальній базі ДЮСШ ФК «Металург» (вул. 12 квітня) відбудеться традиційне спортивне свято з веселими стартами серед спортсменів та дружнім футбольним матчем. Також завтра відбудеться захід «Щаслива родина – щаслива дитина» для мешканців КЗ «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка».