Запоріжцям розповіли про унікальну природу острова Хортиця

11.06.2019 12:22

У бібліотеці для дорослих № 6 у Вознесенівському районі відбувся екологічний калейдоскоп «Заповідними стежками». Захід був присвячений Всесвітньому дню охорони навколишнього середовища.

Бібліотекарі вирішили познайомити учасників заходу з багатством нашого краю та розповіли про Український державний заповідник, частина якого знаходиться в Запорізькій області.

Гостем і активним учасником екологічного калейдоскопу став науковий співробітник сектору охорони природи Національного заповідника «Хортиця» Сергій Василенко. Його розповідь про флору та фауну острова, про рідкі та зникаючі види, а особливо фільм про заповідник визвали зацікавлення і багато питань.

Усі присутні вкотре переконалися, який цікавий і чудовий наш край, які природні та історичні багатства у нас є. Їх необхідно обов’язково вивчати та оберігати, як сказав Сергій Василенко: «через пізнавання – розуміння, через розуміння – збереження».

Завершився захід бібліографічним оглядом книг про Хортицю, який провела завідуюча бібліотекою для дорослого населення № 2, Ольга Тетеріна.