Запорізькі ушуісти отримали новий спортивний інвентар

18.06.2019 11:55

Завершився тренувальний та змагальний сезон для вихованців секції ушу міської дитячо-юнацької спортивної школи № 10. З цієї нагоди у ПК «Металургів» відбувся святковий концерт, під час якого підбили підсумки та нагородили найкращих спортсменів та їх тренерів.

Присутніх привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Підкорення найвищих п’єдесталів починається з дитячого спорту. Спільно з федерацією ушу ми організували такий великий концерт та вручили нагороди тренерам, молодим спортсменам і майстрам, які захищають честь України на європейських змаганнях, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Також під час заходу заступник міського голови вручив сертифікат на отримання чергової партії інвентарю на 340 тис. грн. для ДЮСШ №10. Закупили мультистанцію, орбітреки, гантельний ряд, тренажер кросовер¸ лаву для пресу. Обладнання придбане в рамках міської програми з оновлення матеріально-технічної баз ДЮСШ, яка працює в Запоріжжі вже четвертий рік поспіль.

- Це професійне обладнання, до цього діти займалися на радянських тренажерах. Така програма буде продовжуватися, і ми оновимо інвентар, щоб наші спортсмени показували ще кращий результат. Тим людям, які розвивають спорт, потрібна мотивація. Тому на останній сесії міськради ми виділили гроші на підтримку спортсменів. Тепер 40 кращих юних спортсменів щомісяця будуть отримувати стипендії за результатам своїх досягнень, – розповів Анатолій Пустоваров.

Директор ДЮСШ №10 Євген Шульга відзначив, що раніше таких тренажерів у запорізьких спортивних школах не було. На них могли займатися лише олімпійці. Завдяки міськй програмі тепер будь-який спортсмен першого розряду, кандидат в майстри спорту в ДЮСШ зможуть займатися на високоякісному обладнанні. 

Під час заходу відзначили найтитулованіших спортсменів, які у сезоні 2018-2019 років займали призові місця на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. За спортивні досягнення були нагороджені 30 спортсменів та їх тренери. Захід завершився запальним рок-концертом.