Юні стрільці отримали нові пістолети

19.06.2019 17:55

Єдина у Запоріжжі дитячо-юнацька спортивна школа, де навчають кульовій стрільбі, отримала нові пістолети. Інвентар придбаний в рамках міської програми з оновлення матеріально-технічної баз ДЮСШ.

Дитячо-юнацька спортивна школа №7 існує в Запоріжжі з 1977 року. Вона спеціалізується на кульовій стрільбі. Заклад відвідують більше 100 вихованців.

За час існування школи тренери виховали кілька поколінь чемпіонів та призерів Європи. Однак довгий час заклад не отримував фінансування з міського бюджету і не оновлював матеріально-технічну базу. Ситуація змінилася у 2016 році, коли у Запоріжжі почала працювати міська програма з оновлення матеріально-технічної баз ДЮСШ. Вперше за багато років у вихованців з'явилася можливість тренуватися і навчатися техніці стрільби з нової зброї.

- Зброя - найдорожче обладнання в цьому технічному виді спорту,і від її якості на пряму залежить результат спортсмена. Тому протягом чотирьох років за кошти міського бюджету для закладу були придбані 4 пістолети та 4 гвинтівки, автоматичні мішені. Цього року заклад отримав ще два пістолети. Таке оновлення дозволяє нашим спортсменам зростати професійно, а також залучати нових вихованців до занять таким цікавим видом спорту, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Директор ДЮСШ №7 Оксана Данік розповіла, що у порівнянні з попередніми роками ситуація поліпшується. Нова сучасна зброя дозволяє вихованцям брати участь у різноманітних змаганнях та досягати високих результатів. Зокрема, за минулий рік 4 спортсмени здобули звання кандидатів у майстри спорту.

- Це досить вагомий показник, адже кульова стрільба - технічно складний вид спорту. Для виконання розряду необхідно вибити певну кількість очок - не на кожних змаганнях це виходить, і не на кожних змаганнях ці звання присвоюють. Відтепер, з новими пістолетами ми маємо можливість виставляти на турніри повноцінну команду та здобувати перемоги,- зазначила Оксана Данік.

Окрім зброї, для спортивного закладу також придбали гантельний ряд для загальної фізичної підготовки спортсменів.