У Шевченківському районі Запоріжжя обговорили проблеми травматизму та захворюваності

05.07.2019 16:43

У Шевченківському районі відбулось засідання районної комісії з питань безпечної життєдіяльності населення. Захід відбувся під головуванням голови комісії, заступника голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району Зої Лимарчук. У заході також взяли участь представники закладів освіти і охорони здоров'я району, патрульної поліції, пожежно-рятувальної частини, Запорізького обласного відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Головного управління Держпраці у Запорізькій області, посадовців районної адміністрації.

На засіданні розглянули питання про стан професійної захворюваності та травматизму невиробничого та виробничого характеру за перше півріччя 2019 року.

Згідно з інформацією заступника головного лікаря КНП «Міська лікарня №8» Олени Безменової, за останні 6 місяців кількість травмованих людей значно скоротилась - 825 випадків проти 946 за аналогічний період 2018 року. Найбільше шевченківці потерпають від падінь з висоти, травмуються у транспорті, або внаслідок міжособистісних відносин. Є випадки, коли потерпілі не можуть пояснити, за яких обставин виникла травма. Зросла кількість постраждалих внаслідок пожеж та отруєнь чадним газом: 18 осіб за півроку, проти 6 за перше півріччя 2018 р.

На засіданні також підбили підсумки роботи пришкільних оздоровчих таборів району та заслухали звіт про міський проект «Шкільний офіцер поліції».