Благодійний фестиваль «Мама+Я» запрошує запорізьких дітей-сиріт у казку

16.07.2019 14:46

Стартувала реєстрація на масштабний благодійний фестиваль «Мама+Я» під творчою назвою «Запрошуємо в казку». Він організований для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, інтернатних закладів міста та області. Захід відбудеться 9 вересня у місті Дніпро.

Сьогодні в Агенції регіональних ініціатив відбулася прес-конференція, присвячена проведенню благодійного фестивалю «Мама + Я». У ній взяли участь директор благодійного фонду «Мама + Я» Наталія Сивак, начальник служби у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша.

Благодійний фестиваль проходить для запорізьких дітей третій рік поспіль. Цього року організатори запропонували незвичайний формат проведення. Захід відбудеться у місті Дніпро на території розважального центру. На учасників та гостей чекає справжня казка з тематичними героями, які зустрічатимуть дітей біля входу, та барвиста алея як у Діснейленді.

- Цього року ми змінили формат проведення фестивалю та запрошуємо дітей до Дніпра. Це нові емоції, нові знайомства, багато спілкування та невеличка конкуренція. Адже у конкурсах візьмуть участь як діти з Дніпра, так і маленькі запоріжці. Наше спільне завдання - підтримати сиріт, дати можливість дітям проявити свої таланти та отримати визнання, - зазначила Наталія Сивак.

Від Запоріжжя в фестивалі візьмуть участь 1000 дітей з опікунських та прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, центрів соціально-психологічної реабілітації, інтернатних закладів міста та області.

- У Запоріжжі 1069 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більше половини з них - справжні артисти, які активно займаються творчістю та демонструють таланти у різноманітних змаганнях. Ми вже маємо досвід участі у подібних виїзних заходах. Нещодавно переможці минулорічного фестивалю «Мама+Я» відвідали Київ, і я можу з упевненістю сказати, що діти справді отримали там багато задоволення, нових емоцій та познайомилися з новими друзями з Дніпра та Кропивницького, - розповіла Наталія Сиворакша.

Традиційно під час свята відбудеться конкурс талантів, футбольні змагання, виставка творчих робіт та інше. Всі діти отримають подарунки, частування та позитивні емоції. Для участі в фестивалі необхідна реєстрація. Зареєструватися і поставити питання можна за номерами телефонів: 067 563 41 83 та 099 362 83 22. Також пройти реєстрацію можна на сторінці фестивалю «Мама + Я» в соціальних мережах. Реєстрація буде завершена наприкінці серпня.