Запорізький «Металург» гратиме в Першій лізі

24.07.2019 14:56

Міський футбольний клуб «Металург» представлятиме Запоріжжя в Першій лізі. Таке рішення було прийняте в зв’язку зі зняттям київського клубу «Арсенал-Київ» зі змагань.

Сьогодні, 24 липня, в Будинку футболу відбулася Рада ліг. На засіданні розглядалося питання про заміну «Арсеналу-Київ», що знявся з Першої ліги. Після обговорень та пропозицій присутні проголосували за підвищення в класі запорізького міського футбольного клубу «Металург», який за підсумками минулого сезону посів друге місце в групі «Б» Другої ліги, але в «стиках» поступився «Агробізнесу». Більшістю голосів Рада ліг вирішила, що вакантне місце займе саме запорізька команда. Таким чином, у сезоні 2019/2020 років у Першій лізі буде 16 учасників, а в кожній з груп Другої ліги – по 11.

Нагадаємо, футбольний клуб «Металург» (Запоріжжя) припинив своє існування в 2015 році через відсутність спонсорів. Протягом півтора року міська влада займалася відродженням великого футболу в нашому місті. Пророблялися різні варіанти, проводилися зустрічі в ФФУ. В результаті була вироблена оптимальна модель - створення міського футбольного клубу. Саме таке рішення прийняв міський голова Володимир Буряк. Тоді міський голова підкреслив, що відродження футбольного клубу створить можливість для вихованців міської ДЮСШ «Металург» грати в футбол у своєму місті, а запоріжці зможуть вболівати за своїх земляків, а не за команди з інших міст.

Перший тур МФК «Металург» проведе на виїзді вже найближчої суботи, 27 липня. Гра відбудеться в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена» проти місцевого клубу «Оболонь-Бровар». Початок матчу о 18.00.