В одному з запорізьких дворів через будівельні відходи зіпсувалися 2 сміттєвих контейнери

06.08.2019 15:12

У Запоріжжі почастішали випадки, коли мешканці викидають будівельне сміття у контейнери для побутових відходів. Один із випадків відбувся у дворі будинку по проспекту Соборному, 170. Там невідомі заповнили будівельними відходами два контейнери. Під вагою сміття навіть погнулись колеса баків.

Як розповіла начальник відділу логістики ТОВ «Вельтум Запоріжжя» Наталія Краско, такі епізоди не поодинокі. В Олександрівському районі нещодавно зафіксовані кілька випадків завантаження контейнерів не лише будівельним сміттям, а й глиною. Підприємству доводиться висилати додаткову бригаду з 4-6 фахівців, щоб хоча б зрушити контейнер з місця.

- Спецтехніка такий контейнер підняти не може. Гідравлічний механізм розрахований на вагу баку до 200 кілограмів. Більша вага виводить з ладу конструкцію машини, і на її відновлення необхідний час та додаткові витрати. У сьогоднішньому випадку нам довелося залучати додаткову бригаду, щоб розвантажити контейнер від будівельного сміття та відремонтувати колеса на сміттєвих баках, - зазначила Наталія Краско.

Фахівці ТОВ «Вельтум Запоріжжя»  активно співпрацюють з районними адміністраціями, керуючими компаніями щодо виявлення порушників, які не хочуть вивозити залишки будівельних матеріалів після ремонту, щоб притягнути їх до відповідальності. На підприємстві просять запоріжців не захаращувати контейнерні майданчики та прибудинкову територію, самостійно вивозити будівельні відходи, як це встановлено законодавством. За порушення передбачене адміністративне покарання та штрафи від 350 до 1360 гривень.