Запорізькі спортсмени завоювали нагороди міжнародних змагань з триатлону «Кубок Хортиці»

19.08.2019 13:35

Цими вихідними в Запоріжжі на Набережній магістралі відбулись масштабні змагання з триатлону. Спортсмени успішно подолали дистанції з плавання, велосипедних заїздів і бігу. За перемогу змагались і дорослі, і діти.

17 та 18 серпня Запоріжжя приймало учасників XXVI міжнародних змагань з триатлону «Кубок Хортиці», Чемпіонату України з триатлону в командній гонці та Кубку України з триатлону юнацької категорії, присвячених Дню Незалежності України та пам'яті заслуженого тренера України Євгена Романюка. У змаганнях взяли участь понад 1500 аматорів та професійних спортсменів з різних міст України, одна із учасниць представляла Аргентину.

За Кубок України юнаки змагалися в плаванні на дистанції 300 м, велозаїзді - 8 км, бігу - 2 км. Аматори брали участь в запливі на 750 м, велозаїзді - 20 км, бігу - 5 км. Такий же формат дистанції був і для тріалу (1 + 1 + 1).

Призери змагань були нагороджені медалями та пам’ятними подарунками від спонсорів. З перемогою спортсменів привітав директор департаменту спорту, сім'ї та молоді Павло Бланк.

Серед переможців змагань - дві запорізькі команди. Команда чоловіків у складі Сергія Костенка, Валентина Марієвського та Даніїла Лаврушина здобула срібну нагороду у командній гонці. Жіноча збірна, до якої увійшли Олександра Павлова, Катерина Панбратченко і Анастасія Терентьєва, виграла золото. Крім того, Сергій Костенко завоював друге місце, а Валентин Марієвський став бронзовим призером «Кубку Хортиці» серед чоловіків в особистих змаганнях. Анастасія Терентьєва стала абсолютним переможцем Кубку України серед юнаків (2002-2004 р. н.) – кадетів (2002 – 2004 р. н.).