В Олександрівському районі після рейдів масово закриваються "наливайки"

21.08.2019 17:20

Сьогодні в Олександрівському районі Запоріжжя пройшов рейд по об’єктах з продажу нелегального алкоголю, в якому взяли участь представники районної влади та громадськість. Перевіряли район ринку Анголенка, де мешканці довгий час скаржилися на роботу "наливайок".

На території ринку Анголенка в Олександрівському районі розташовано одразу декілька точок з продажу алкоголю. За результатами перевірок громадськими організаціями та правоохоронними органами більшість з них продають спиртні напої без документів. Наприклад, така ситуація за адресою вул. Жуковського, 26, де не тільки немає необхідної документації, але й усередині повна антисанітарія, і як наслідок – факти отруєння відвідувачів. За словами місцевих жителів, у день рейду цей заклад не відкривався. Як і декілька сусідніх.

- У нас по вулиці проблема – постійно працює велика кількість "наливайок", які продають сурогат, поліція бездіяльна. Коли почались постійні рейди, багато таких закладів закрилися. Я постійно слідкую за цією ситуацією, і дійсно протягом декількох днів і навіть тижнів багато барів не працюють, - розповіла запоріжанка Альбіна Бовкун.

За словами керівництва районної адміністрації, подібні рейди за участі влади та громадськості проводяться постійно і будуть організовуватись ще частіше. Точкам, що продають алкоголь без належної документації, загрожують адміністративні стягнення. Якщо в результаті експертизи алкогольна продукція буде визнана контрафактною, відповідальним особам загрожує і  кримінальна відповідальність.

- Виконуємо доручення мера. Як ми бачимо, всі "наливайки" району зараз зачинені. Ми підійшли до організації рейдів системно. Минулого тижня під час рейду конфіскували більше 100 одиниць товару в одному з нелегальних об’єктів, який торгував без будь-яких документів на алкоголь. Рейди у нас тепер будуть планові – кожного тижня по декілька разів. Таким чином будемо розганяти нелегальних продавців алкоголю. Мета одна – щоб "наливайок" в Олександрівському районі не було, - сказав голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.