Запорізькі діти отримали матеріальну підтримку до початку навчального року

22.08.2019 14:45

Так, допомогу у вигляді наборів канцелярського приладдя для навчання надали запорізьким першачкам з сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Надання допомоги передбачене міською програмою «Діти Запоріжжя», а захід, який провели для малечі напередодні Дня знань, дістав назву «Рейд Урок». Він відбувся у приміщенні кіноконцертного залу ім. О. Довженка. Сюди запросили дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та малечу, сім’ї яких опинилися в складних життєвих обставинах.

Спочатку дітлахів розважали аніматори, а потім усіх присутніх запросили до перегляду кінофільму «Дора та загублене місто». 242 майбутнім першокласникам під час заходу вручили канцелярські набори.

- Наближається початок навчального року і запоріжці починають потроху збирати дітей до школи. На жаль, сьогодні не кожна сім’я може дозволити собі придбати усе необхідне шкільне приладдя. Аби підтримати такі родини ми створили програму «Діти Запоріжжя», яка передбачає надання певної матеріальної підтримки. Сьогодні – це шкільні набори. Кожному з нас варто пам’ятати, що чужих дітей не буває. Міська влада це розуміє і намагається надавати максимальну підтримку дітлахам, які опинилися у складних життєвих обставинах, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

Наразі на обліку в службі у справах дітей перебуває 1626 дітей, з них 557 – діти, що опинилися у складних життєвих обставинах та 1069 - діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. На сьогодні 936 з них знаходяться у сімейних формах виховання.