Запорізьким підприємцям та організаціям рекомендують привести колективні угоди до нових положень

10.09.2019 15:45

14 травня підписано Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки. Вона укладена між всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців у особі спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, всеукраїнськими об’єднаннями професійних спілок у особі спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України.

Нова Генеральна Угода містить тристоронні домовленості, а також окремі зобов’язання сторін, спрямовані на розвиток економіки, вітчизняного виробництва, зростання продуктивної зайнятості, вирішення актуальних питань оплати, охорони та умов праці, забезпечення соціального захисту працюючих.

З дня набрання чинності цієї Генеральної Угоди втрачає чинність Генеральна угода про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2016-2017 роки.

Управління з питань праці Запорізької міської ради відповідно до ст.9 Закону України «Про колективні договори та угоди» рекомендує привести колективні договори та угоди на підприємствах, установах та організаціях Запоріжжя до положень нової Генеральної угоди, оскільки вони діють безпосередньо і є обов’язковими для всіх суб’єктів, що перебувають у сфері дії сторін, у тому числі під час розроблення та укладання угод та колективних договорів.