У Запоріжжі обговорили питання призначення субсидій

10.09.2019 17:50

Запоріжці в повному обсязі отримують субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Про це розповів заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час сьогоднішньої прес-конференції.

У місті отримують субсидію 27 тисяч домогосподарств. Ще 24 тисячі домогосподарств на неопалювальний сезон мають так звану «нульову субсидію». У майбутньому опалювальному сезоні вони отримуватимуть компенсацію автоматично. Близько 10 тисячам запоріжців відмовлено у пільговій оплаті комунальних послуг. Серед причин відмови - борг більше ніж 340 грн. за оплату житлово-комунальних послуг, дороговартісне придбання на суму більше ніж 50 тис. грн., або наявність осіб працездатного віку, які офіційно не працюють і не сплачують єдиний страховий внесок, тощо.

- Якщо запоріжці претендують на субсидію в опалювальний сезон, необхідно пам’ятати, що треба погасити борги за сплату комунальних послуг. Після цього потрібно написати заяву в районному управлінні соціального захисту. Відповідно до нових правил, субсидія надається також і в готівковій формі. У випадку, коли споживання менше встановлених норм, заощаджені кошти містяни можуть витратити на власні потреби. Це гарний стимул для впровадження енергозберігаючих проектів та економного поводження з ресурсами, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Докладніше про правила нарахування субсидій можна дізнатися на сторінці «Субсидії» офіційного сайту Запорізької міської ради.