У Запоріжжі презентували проєкт «Перемагаючи страх»

20.09.2019 15:57

Його мета – підвищити обізнаність жінок щодо своєчасної діагностики онкології та допомогти подолати страх перед такими захворюваннями.

Автори проєкту – запорізька міська організація інвалідів «Переможемо рак», яка протягом 14 років допомагає онкологічним хворим, які пережили видалення молочної залози. На сьогодні організація налічує понад 1000 жінок. Її представники регулярно організовують круглі столи та конференції, спрямовані на формування інформаційної обізнаності щодо онкологічних захворювань. Перемога у конкурсі соціальних ініціатив «Ми – це місто» та отриманий грошовий грант у розмірі 66 тисяч гривень допоможуть покращити інформаційну роботу та знизити кількість випадків пізньої діагностики раку - впевнені засновники угрупування.

- Девіз нашої організації: «Вижив сам – допоможи іншому». За цим принципом ми працюємо, і кожна жінка, яка долучається до нашої організації, бере активну участь у всіх наших заходах. Їх чимало, але мета проєкту їх збільшити у кількісному та якісному аспектах. Також ми плануємо залучити професійних психологів, які спілкуватимуться з жінками, - розповіла президент Запорізької міської громадської організації «Переможемо рак» Зінаїда Гальчинська.