VIEfest-2019: Повна програма Всеукраїнського фестивалю театрів-лабораторій

23.09.2019 12:35

Фестиваль театрів-лабораторій «VIEfest» проходитиме в Запоріжжі з 27 по 29 вересня за підтримки Українського культурного фонду.

Цього разу до участі приєднаються близько 30 театрів, які були відібрані з-поміж 80 заявок. Артисти приїдуть із Києва, Вінниці, Дніпра, Харкова, Запоріжжя, Чернігова, Чернівців, Коломиї, Херсона, Львова.

Для учасників фесту організатори готують 6 цікавих тематичних локацій - сценічних майданчиків просто неба та творчих просторів міста. Серед них:

  • Запорізький муніципальний театр-лабораторія «Ві», прилегла до театру територія (о. Хортиця, вул. Наукове містечко, 35);
  • Студентський палац культури (колишній палац культури ім. Дроб’язка) при Запорізькому національному університеті (вул. Гоголя, 118);
  • Запорізький обласний краєзнавчий музей (вул. Троїцька, 29);
  • Платформа «Дві Башти» (вул. Верхня, 3);
  • Палац культури «Орбіта» (вул. Лермонтова, 9);
  • Запорізький дитячий театр «СВіЯ» (вул. Козача, 7А);
  • Запорізький обласний центр молоді (вул. Патріотична, 49).

У програмі «VIEfest» заплановані покази експериментальних вистав та перформансів, проведення майстер–класів, ворк-шопів від практиків сучасного українського театру - експертів Максима Добролюбова (м. Київ) та Романа Шиндоровського (м. Мінськ, Білорусь). Також в рамках заходу відбудеться «Фестивальний Ленд-арт», де майстри та художники зможуть продемонструвати свої авторські роботи. Запланований і показ вуличної вистави Запорізького муніципального театру-лабораторії «Ві».

Освітня програма фестивалю передбачає проведення лекцій та майстер-класів у локації «Студентський палац культури», що діятиме на базі Запорізького національного університету.

Вхід на усі заходи вільний. Детальний розклад фестивалю – дивіться нижче.