Запоріжцям розповіли про нововведення у призначенні субсидій

24.09.2019 13:30

В Агенції регіональних ініціатив відбулась прес-конференція, присвячена нововведенням у виплаті пільг і субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі. Про зміни розповіли заступник начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Галина Остапенко та заступник начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради по Вознесенівському району Оксана Кулик.

У місті отримують субсидію 27 тисяч домогосподарств. Ще 24 тисячі домогосподарств на неопалювальний сезон мають так звану «нульову субсидію». У майбутньому опалювальному сезоні вони отримуватимуть компенсацію автоматично. Як розповіла заступник начальника управління соціального захисту населення Запорізької міської ради Галина Остапенко, в опалювальному сезоні минулого року пільгу на сплату житлово-комунальних послуг отримували близько 71 тисячі домогосподарств Запоріжжя. Також Галина Остапенко розповіла про зміни у фінансуванні субсидій.

- Я хочу підкреслити, що ці зміни не стосуються безпосередньо отримувачів субсидії. Вони стосуються порядку фінансування проходження субсидії. Для виплати пільги в готівковій формі кошти надходитимуть не до «Ощадбанку», а в управління соціального захисту населення, яке також буде нараховувати кошти на банківські картки або через Укрпошту для пенсіонерів, або на відкриті карткові рахунки інших отримувачів, - зазначила Галина Остапенко.

Незмінними залишаються умови для отримання субсидій і розрахунки за розмірами її нарахувань. Враховуються доходи, склад сім'ї, площа помешкання. Причиною відмови в субсидіюванні можуть бути борг більше ніж 340 грн за оплату житлово-комунальних послуг, дороговартісне придбання на суму більше ніж 50 тис. грн, або наявність осіб працездатного віку, які офіційно не працюють і не сплачують єдиний страховий внесок тощо.

Також з 1 жовтня пільгові категорії запоріжців можуть отримувати допомогу на оплату комунальних послуг у грошовій формі. Для цього необхідно звернутися до районного управління з відповідною заявою. Завдяки впровадженню сучасних технологій у районних управліннях, зокрема програмі «Онлайн запис на прийом», оптимізовано роботу з населенням щодо надання соціальних послуг, а також скорочено час на отримання різноманітної інформації.

Фахівці управління звертаються до містян з проханням повідомляти про зміни мобільних номерів, суттєві зміни у сімейному стані задля оперативного інформування запоріжців.