У Шевченківському районі обговорили програму підтримки енергомодернізації багатоповерхівок

02.10.2019 16:35

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району відбувся семінар для керівників ОСББ на тему енергоефективності.

Експерт проекту IFC «Програми підтримки фонду Енергоефективності України» в Запорізькій області Ігор Галочка проінформував учасників семінару щодо програми надання грантів для багатоквартирних будинків з частковим відшкодуванням витрат на заходи з енергоефективності «Енергодім». Вона затверджена Наглядовою радою Фонду та діє з 1 вересня 2019 року до 31 грудня 2023 року на всій території України.

Грант передбачає часткове відшкодування витрат на енергоефективні заходи у розмірі 40% вартості для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Експерт ознайомив аудиторію з основними вимогами до енергетичного аудиту, розробкою проектної документації, проходженням експертизи, критеріями вибору обладнання та матеріалів, аналізом якості, супровідними документами та порядком верифікації виконаних заходів.

Кожне ОСББ має змогу зробити свої будинки більш енергоефективними та отримати грант за програмою «Енергодім» на часткове відшкодування витрат. Перші 300 ОСББ, що подадуть заявки, отримають додаткові 20%. Більше інформації про програму грантової підтримки за посиланням.