Запорізька інклюзивна трупа «Рівні можливості» презентувала благодійний спектакль «Світло у темряві»

04.10.2019 16:55

5 жовтня у міському Палаці дитячої та юнацької творчості відбудеться прем’єра інклюзивного спектаклю «Світло у темряві». Режисер та автор спектаклю - Маріанна Смбатян.

Презентація вистави відбудеться в рамках проєкту «Інклюзивний марафон «Творчість без обмежень». Його реалізує єврейський общинний центр «Мазаль Тов» за підтримки Українського культурного фонду.

Театр «Рівні можливості» унікальний для Запоріжжя. Половина акторів мають інвалідність різного характеру. Творчий колектив поставив дві п’єси авторства Маріанни Смбатян. «Світло у темряві» - нова робота, яку актори готові презентувати запорізьким глядачам.

- Коли ми реалізуємо будь-які проєкти для людей з особливими потребами, чи то доступність будівель, інклюзивна освіта, чи культурно-мистецьки заходи, результат іде на користь не лише адресатам, а й кожному з нас. Ми стаємо кращими, добрішими, вільнішими. Варто зазначити, що за останні роки у Запоріжжі все більше з’являється можливостей для містян з особливими потребами, і міська влада активно ініціює їх та сприяє реалізації. Наше суспільство рухається у вірному напрямку, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Як розповіла режисерка та авторка спектаклю Маріанна Смбатян, нова постановка присвячена різним життєвим факторам, які близькі та важливі кожній людини незалежно від віку, статі, соціального статусу тощо.

- Життя завжди сповнене сюрпризами, іноді приємними, іноді - ні. Але герої нашої п’єси - такі ж люди, як і усі. Кожен з них має свою складну ситуацію в житті, але вони намагаються будь-що впоратися з цим та подолати труднощі, - розповіла Маріанна Смбатян.

Прем’єра вистави «Світло у темряві» відбудеться 5 жовтня в міському Палаці дитячої та юнацької творчості. Спектакль благодійний. Кошти, зібрані від продажу квитків, будуть спрямовані на допомогу хворим на рак.