У Запоріжжі відбувся дитячий турнір з великого тенісу

07.10.2019 10:28

Завершилась програма безкоштовного навчання великому тенісу дітей загальноосвітніх навчальних закладів Запоріжжя. Підсумки ініціативи були підбиті під час дитячого турніру, який відбувся 6 жовтня на корті «М’яч&М’яч».

Минулого року у Запоріжжі за ініціативи міського голови Володимира Буряка спільно із Запорізькою обласною федерацією тенісу стартував новий проєкт популяризації великого тенісу. На уроках фізкультури для учнів початкових класів проводились тренувальні заняття з великого тенісу, під час яких обирали майбутніх спортсменів. Набрані групи впродовж року безкоштовно займались на базі трьох тенісних клубів – «Волна», «М’яч&М’яч» та «Орбіта люкс».

Як розповів голова Запорізької обласної федерації великого тенісу Олег Панченко, мета цих занять - популяризація великого тенісу і занять спортом в цілому.

- Протягом року маленькі запоріжці безкоштовно займалися тенісом. Тренування проводились  рамках спільного проєкту міського голови Володимира Буряка та обласної федерації великого тенісу. 1 жовтня заняття завершились, ми вирішили провести такий турнір та підбити підсумки. Змагання передбачають загальнофізичні вправи та проводяться не для щоб, визначити кращих, а щоб діти отримали позитивні емоції та відчули себе переможцями, - зазначив Олег Панченко.

Всього в тренуваннях брали участь близько 150 дітей. Турнір відвідали 35 маленьких спортсменів. Кожен з них отримав призовий кубок та грамоту.

Проєкт популяризації великого тенісу планують продовжити наступного року. До участі в ньому висловили бажання долучитися нові спортивні бази та тренери.